Одни из самых популярных порталов Финляндии придумал оригинальную шкалу измерения футбольного таланта
финны

Фото iltalehti.fi

Чуть ли не самый популярный и известный финский новостной портал iltalehti.fi уже довольно давно использует любопытнейший способ оценки игры футболистов. Если во всем мире сия шкала состоит из цифр, то у финнов мастерство измеряется в животных: от овечки до льва. Сыграл плохо — получи овцу. Очень плохо— две штучки кудрявой твари. Действовал неплохо — заработал льва. Отлично — два царя зверей. И так далее. Не верите? Смотрите сами. Перед вами краткий обзор выступления игроков сборной Финляндии, которая является ближайшим соперником сборной Украины в отборе ЧМ-2018 (11 июня, Тампере).
Niklas Moisander
Bremen Leijonat Bremen nylki Freiburgin 5-2 vieraissa. Kuuden viime pelin saldo on viisi voittoa ja tasapeli. Moisanderin syöttöprosentti oli totutusti lähes 90.
Lukas Hradecky
Frankfurt Leijonat Piti nollan toisen kerran peräkkäin ja tarjoili ottelun parhaan murtavan syötön, mutta maalikammoa poteva Frankfurt juuttui nolla-nollaan kotonaan Mönchengladbachia vastaan.
Joel Pohjanpalo
Leverkusen Päävalmentaja Tayfun Korkut ei tarvinnut Pohjanpaloa. Leverkusen tyri kahden maalin johdon 3-3-tasapeliksi Wolfsburgia vastaan. Mario Gomez teki 3 maalia 8 minuutissa.
Perparim Hetemaj
Chievo Sivussa kipeytyneen takareiden vuoksi. Chievo hävisi kotonaan Crotonelle 1-2.
Fredrik Jensen
Twente Leijonat Järjesti avausmaalin harhautuksellaan ja syötöllään. Toisella puoliajalla Twente sössi pisteet sarjajumbo GA Eaglesille. Epäitsekäs Jensen pelasi 74 minuuttia.
Lum Rexhepi
GA Eagles Debytoi Eredivisiessä 86. minuutilla Twenteä vastaan voitokkaasti. Hyvä vastaveto Twenten ratkaisulle heittää viikate Jos Hooiveld kärkeen.
Jere Uronen
Genk Leijonat Syötti kolmannen maalin, kun Genk teki Lokerenista selvää lukemin 4-0. Alaloppusarjastakin voi päästä eurokentille. Genk kohtaa 13. huhtikuuta Celta Vigon Eurooppa-liigassa.
Valtteri Moren
W-Beveren Lampaat Joukkue kyntää kolmen ottelun tappioputkessa. Nyt tuli turpaan 0-3 Sint-Truidenilta. Moren pelasi koko ottelun topparina.
Jasse Tuominen
Bate Borisov Pääsi kentälle 73. minuutilla Gomelia vastaan Valko-Venäjän liigan avauskierroksella. Ottelu päättyi 1-1.
Pyry Soiri
Soligorsk Sai Tuomisen tavoin heti vastuuta liiga-avauksessa. Vaihdettiin kentälle 77. minuutilla. Soligorsk voitti Gorodeyan 1-0.
Ville Salmikivi
Beroe Pelasi viimeisen vartin Lokomotiv Plovdivia vastaan. Beroe ratkasi ottelun viime hetken 3-2-voittomaalillaan.
Teemu Pukki
Brøndby Leijonat Syötti kaksi maalia Midtjyllandia vastaan. Voittomaalia edeltänyt jättö oli nerokas. Brøndby voitti hengastyttävän ottelun 3-2.
Markus Halsti
Midtjylland Lampaat Pääsi pitkästä aikaa avaukseen liigassa ja pelasi nykyisellä paikallaan topparina. Oli myöhässä, kun Brøndbyn toinen maali syntyi. Muuten tyylikäs esitys.
Robin Lod
Panathinaikos Leijonat Paranteli aluksi penkillä Turkki-matsin kolhuja, mutta tuli kentälle 68. minuutilla. Syötti 3-2-voittomaalin viime hetkillä Marcus Bergille.
Eero Markkanen
AIK Tuli vaihdosta sisään ryminällä ja joutui käyttämään painiotteitakin. Ottelu Häckeniä vastaan päättyi 0-0. Kentällä nähtiin myös Sauli Väisänen, Kari Arkivuo ja Juhani Ojala
Jukka Raitala
Columbus Leijonat Täräytti viime minuuteilla komean vasurivolleyn parin senttiä yli poikkihirren. Columbus voitti Orlandon 2-0 ja jatkaa idän ykkösenä. Raitala on pelannut kaikki ottelut.
Alexander Ring
New York City Leijonat Tuttuun tapaan avauksessa. San Jose taipui Yankee-stadionilla 2-1. NYCFC keräsi kolmen kotiottelun putkestaan seitsemän pistettä.
Rasmus Schüller
Minnesota Pääsi vasta viime hetkillä kentälle, kun Minnesota otti historiansa ensimmäisen voiton MLS:ssä. Real Salt Lake kaatui lukemin 4-2.